Online academie (PedIT) Academie onderwijskwaliteit online

Een online leerplatform voor ondersteuning, duidelijkheid en uitdaging

    De online academie van OnderwijsKwaliteit en OnderwijsMens is bedoeld om van en met collega’s en experts te leren, op elk gewenst moment, waar je ook bent.

    Wij staan voor een eigentijdse manier van leren én we bewegen graag mee met lerende professionals. Dit doen wij onder andere ook door digitale voorzieningen zo goed en passend mogelijk in te zetten. Om nog meer professionele ruimte en autonomie te geven. Om op die manier minder afhankelijk te zijn van experts en bijeenkomsten. Zowel in de opleidingen, als in de begeleidingstrajecten, als in de leer-netwerktrajecten. Onze voorkeur gaat uit naar varianten, waarin je zowel fysiek als op afstand van en met elkaar leert.

    Ons ideaalbeeld is dat jij overzicht hebt, weet waar je aan toe bent, keuzevrijheid krijgt en één plek hebt waar je alle informatie kunt vinden. Zodat jij als lerende regie kunt voeren, het stuur in handen kunt nemen, passend bij jouw vragen, geïnspireerd door collega’s en experts. Waar dan ook in ons land of ver daarbuiten. 

    Wij gebruiken PedIT, als online LEER-platform, naast Teams, ZOOM of Skype, omdat zowel een opleiding, als een begeleidingstraject een tijdelijk karakter heeft. Zodoende wordt de reguliere communicatie en afstemming in een team, niet verward met de interactie en feedback in het kader van professionalisering.
    Een mailbericht van PedIT vraagt om een andere reactie van een deelnemer, dan een mailbericht van Teams. We horen dat het ook daadwerkelijk zo werkt: 'Een mailbericht van PedIT..! Dat zal nieuwe informatie zijn voor ons rekentraject...'